Valentin Ionescu, ipoteze despre pensii. Comparaţie gunoier - profesor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Analistul economic Valentin Ionescu a spus la Realitatea Plus că niciodată un gunoier nu poate încasa salariu cât un om cu studii superioare. 

Întrebat în studio ce treabă are calificarea cu contribuția, fiindcă poți avea trei clase și să contribui la pensie... la un salariu de 200 de milioane de lei vechi... analistul economic Valentin Ionescu a răbufnit: "Nu este adevărat! Este în funcție de ce profesie ați avut și ce calificare ați avut. Pensia se calculează în funcție de profesie și ce salariu ați avut. Fiindcă ați fost încadrat într-o profesie. Ca gunoier, cum dați dumneavoastră exemplu, la bază nu aveți cum să câștigați atâta.

Este o absurditate ceea ce spuneți. Un gunoier nu a avut niciodată cât spuneți și nici nu are.  Pensia se calculează în funcție de contribuție, care este determinată de un venit, care la rândul lui este determinat de o profesie și o încadrare. Deci dacă eu am avut un venit mare acest lucru se datorează faptului că eu am avut o calificare dată de o diplomă, de ce am învățat. Normal dacă am un venit mai mare contribui mai mult. Să nu venim cu absurdități". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel