Valeriu Gheorghiță: Peste 3.500 de români s-au infectat cu Sars-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că numărul românilor care s-au infectat cu noul coronavirus după ce li s-a administrat prima doză de vaccin se ridică, în prezent, la aproximativ 3.500 de persoane.

”Sunt circa 3.500 - 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă. În privința celor care s-au infectat după ce au primit a doua doză sunt câteva, foarte puţine cazuri. Dar, din punct de vedere al numărului, cu totul sunt, practic, 3.500 - 3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu aproape 700.000 de persoane deja vaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

Câte doze de vaccin au fost pierdute


”Din toate dozele distribuite până la acest moment, sunt declarate doze pierdute 2.273, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul dozelor utilizate. Este mult, practic, sub ceea ce noi ne-am asumat 0,5% şi, respectiv, dacă ştim foarte bine, 10% conform Hotărârii de Guvern. Din punctul de vedere al gestionării dozelor, noi am considerat o limită de circa 0,5% în care am putea să ne încadrăm ca număr de doze pierdute, pentru că se pot întâmpla anumite incidente care compromit lanţul de frig şi pot, evident, să invalideze un număr mare de doze. Din acest punct de vedere, atenţia noastră e una cât se poate de bună şi, în baza procedurilor şi instrucţiunilor, încercăm să reducem la minimul posibil riscul de a se întâmpla asemenea evenimente, dar evident că acest risc nu poate să fie 0.”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel