Vara pe uliță, la Muzeul Național al Satului
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” începe înscrierile pentru Tabăra de creație „Vara pe uliță”! Această a 28-a ediție se va desfășura între 20 iulie și 7 august și va avea câteva noutăți.

Copii și tineri cu vârste cuprinse între 7-18 ani (Anul acesta Grupa BABY – 3-6 ani se anulează din cauza stării de alertă) vor lucra alături de meșteri populari din întreaga țară și vor fi inițiați în tainele olăritului, vor afla cum să încondeieze ouă, cum se ţese, cum să realizeze o icoană pe lemn și una pe sticlă, cum să facă podoabe populare sau cum să își confecționeze o păpușă. Nu vor lipsi nici atelierele de desen-pictură, jucării din lemn, teatru de păpuși, modelaj.

Pictură pe pânză și croit-cusut-brodat ia românească

Noutățile Taberei sunt atelierele de pictură pe pânză, croit-cusut-brodat ia românească, prelucrarea artistică a pielii pentru a crea o pereche de opinci și accesorii din piele, precum și atelierele de artă medievală, în cadrul primei ediții a Taberei Medievale, organizată de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale – Lupus Dacus.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 15:00, iar vineri între orele 10:00 și 13:00, cât și online (cu un telefon în prealabil, pentru a verifica disponibilitatea locurilor: 6 copii/atelier) la adresa de e-mail [email protected], prin completarea fișei de înscriere. Înscrierile se vor face doar după ce a fost luat la cunoștință Regulamentul Taberei. Recomandăm înscrierea și plata on-line!

Mai multe detalii pe site: https://muzeul-satului.ro/events/tabara-de-creatie-vara-pe-ulita-editia-28, anunță Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel