Urmărește emisiunea live
Vârsta la care şoferul se deformează. Titi Aur, AVERTISMENT: Înţelege că aşa trebuie, că nu contează!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat care e vârsta de la care un şofer poate fi "deformat". 

"Am avea şoferi mai buni dacă am începe cu educaţia de la vârste fragede. Trebuie să înţelegem ce înseamnă respectul pentru ceilalţi, şi când suntem cu maşina, şi când suntem pe jos. Apoi trebuie să înţelegem din copilărie cum funcţionează anumite lucruri şi de ce. 

La noi, începe să fie deformat şoferul de la 2-3 ani. Când îl ia părintele sau bunicul de mână şi trece cu el strada pe oriunde, printre maşini, şi nu se uită stânga-dreapta, ce înţelege copilul? Că aşa trebuie, că nu contează. Dacă părintele sau bunicul aşa face, atunci copilul aşa înţelege. Dacă îi insufli că trecerea străzii se face doar pe trecerea de pietoni, doar pe culoarea verde a semaforului, şi că nu doar cu ochii la semafor trebuie să fim, că nu avem drepturi depline pe trecerea de pietoni, cu siguranţă când va creşte, acel copil nu va trece pe trecerea de pietoni fără să se uite, iar când va merge cu maşina, va realiza că s-ar putea să fie unul care trece pe trecere şi  nu se uită că vine o maşină care nu poate opri. 

De asta educaţie trebuie pornită de jos. Pericolul trebuie anticipat încă de la cea mai fragedă vârstă. Copilul ajuns adult va avea în instinct că maşina şi mersul pe stradă sunt periculoase, dacă nu se respectă anumite reguli", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel