Vasile Cîtea - Lipsa finanţării timp de 3 ani şi jumătate se regăseşte acum în calitatea şi numărul sportivilor
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat, pentru AGERPRES, că lipsa finanţării instituţiei pe care o conduce de la bugetul de stat timp de trei ani şi jumătate a condus la scăderea numărului de sportivi de performanţă.

"Acea lipsă de finanţare de trei ani şi jumătate se regăseşte acum în calitatea şi numărul sportivilor pe care îi avem acum. Avem o plajă foarte restrânsă de sportivi la seniori din care să facem selecţie pentru a merge cu ei la competiţii pentru a obţine performanţă. Până în momentul de faţă am muncit pentru a pune federaţia pe linia de plutire. Şi măsurile pe care le-am luat cred eu că vor duce la consolidarea unei echipe de seniori valoroase. În 2-3 ani vom avea o echipă foarte bună. Avem în momentul de faţă la echipa de seniori cel mai titrat antrenor, Relu Auraş, în care ne punem speranţa că va face ceea ce a făcut şi altă dată când România era în topul mondial la nivel de titluri şi de medalii", a declarat Cîtea.

Oficialul FRB e mulţumit de suma repartizată de MTS pentru 2019, chiar dacă este cu aproximativ 20% mai mică decât solicitarea făcută.

"Din aprilie 2018 federaţia a intrat pe finanţare, pe anul acesta suntem aproape de cererea de finanţare. Ne mai trebuia undeva la 20 la sută ca să fim la nivelul solicitării. Dar e foarte bine. După trei ani şi jumătate de lipsă totală de finanţare, vă daţi seama, e aur curat pentru noi", a mai spus Vasile Cîtea.

Federaţia Română de Box se află pe locul 10 în clasamentul celor 63 de federaţii eligibile care primesc finanţări din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, fiindu-i alocată suma de 4.667.000 de lei în 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel