Vela anunță OUG, după APELUL lui Marinescu. Noul SMURD în MAI. "OBLIGAȚI să aplice legea Marinescu"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Marcel Vela a anunțat că va da Ordonanță de Urgență, după apelul făcut de senatorul Marius Marinescu. 

Senatorul Marius Marinescu a reacționat după ce ministrul Marcel Vela a anunțat că vrea să creeze în Ministerul Afacerilor Interne, un departament de Poliție al animalelor, în structura de ordine publică.

"Îl felicităm pe domnul ministru că s-a gândit la această problemă a iubitorilor de animale. Este an electoral, milioane de oameni așteaptă ca domnul ministru să dea un act normativ, o Hotărâre de Guvern, o Ordonanță de Urgență, să intre imediat în vigoare și să avem o Poliție a animalelor, în cadrul Ministerului de Interne. Această Poliție a animalelor să fie după modelul Poliției din Statele Unite ale Americii, exact cum i-am trimis domnului ministru de mult, proiectul de înființare, pe adresa de mail, să funcționeze ca un SMURD al animalelor, dar cu proceduri eficiente pentru a-i trage la răspundere pe cei care chinuie animalele.

Conform legii de protecție a animalelor, toate primăriile sunt obligate să înființeze adăposturi pentru animale mari și animale de companie. Dacă va exista o poliție a animalelor, atunci automat îi va obliga pe primari să aplice legea Marinescu și să înființeze aceste adăposturi, ca atunci când găsim un cal pe mijlocul drumului, un câine sau un alt animal, Poliția imediat să-l ducă într-un adăpost, să-l trateze și să-l salveze. De asemenea, fac un apel pentru ministrul Mediului să înființeze o rezervație pentru animalele sălbatice, în același scop", a declarat Marius Marinescu, în direct la B1 TV. 

Reorganizarea MAI prin Ordonanță de Urgență

"Reorganizarea și eficientizarea Ministerului de Interne se va face prin Ordonanță de Urgență, pentru că este o necesitate să reorganizăm Ministerul, așadar are caracter de urgență și în altă ordine de idei, este vorba de o restructurare amplă, ce ține de toate compartimentele, toate structurile, astfel încât să nu mai fie chestiuni care duc la o interpretare a costurilor bugetare în defavoarea MAI", a răspuns Marcel Vela. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel