Vela, atac la Arafat pe modelul Dan Diaconescu Direct. Schimbă lumea postul sau prostul?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Vela - Arafat
Vela - Arafat
Ministrul de Interne vrea să știe de ce elicopterele SMURD nu zboară noaptea. Îl întreabă pe Arafat într-o ședință transmisă în direct, la televizor. Arafat răspunde că nu sunt piloți. Un pilot se formează în 1000 de ore de zbor.

”Și în câți ani face 1000 de ore de zbor?” zâmbește Vela, pe sub mustață, ca un profesor care tocmai a prins un elev cu lecția neînvățată. În patru ani, îl lovește în figură răspunsul, de-i piere zâmbetul de pe buze. Politician hârșit, își revine și o întoarce: ”ce-ați făcut în ultimii patru ani, domnule Arafat?”. 

Altă gafă: piloții sunt formați de aviație, nu de SMURD, deci întrebarea cu care voia să-l pice era pentru altă clasă. Totuși, Arafat îi suflă profesorului Vela: în limita fondurilor disponibile. Adică formarea unui pilot înseamnă mii de euro pentru ora de simulator, mii de euro pentru ora de zbor, înseamnă instructori, aparate, centre de pregătire. Încă nu se pot antrena piloții de elicopter în ședințe de partid, nu pot zbura pe baza adeziunii la programul de guvernare.

Oricum, pe Vela nu-l interesează răspunsul. Putea să-l întrebe pe Arafat și de ce zboară vrăbiile mai jos, înainte să plouă, nu doar ce se întâmplă cu elicopterele, noaptea. Se vede cu ochiul liber, fără binoclu, că intenția noii Puteri este mazilirea fondatorului SMURD. E dreptul lor, l-au câștigat în Parlament, la învestire. De ce nu au curaj să ia decizia, să-l dea la o parte pe Arafat și să-și pună omul lor, așa cum au făcut în Deltă, la Banca de gene și în cine știe câte alte situații? De ce sunt lași, de ce se ascund după butaforiile din decorul ședințelor televizate? 

Eu unul, de-abia aștept să fie schimbat Arafat. Accidentele, tragediile vor dispărea ca prin farmec. Nu în sensul că nu se vor mai produce, ci pentru că nu le vom mai vedea la televizor. Ba vor dispărea și de pe Net.

În tot răul unei catastrofe, unii ar putea simți o bucurie amară văzând cum o să dea chix omul pe care Vela îl va pune în locul lui Arafat, dar și cum se vor strădui să-i acopere dezastrul propagandiștii de Dreapta.   

Deci, nu mazilirea lui Arafat e pentru mine o problemă-după primul șoc îl cheamă înapoi- ci lipsa de asumare a acestei guvernări 3D (Dan Diaconescu în Direct), centrată pe imagine, care oferă doar spectacol. Miniștrii fac reality-show, își ceartă subordonații în prime-time, se fac că află situația ”live”, în fața națiunii care privește la televizor, ca în zilele când țara era condusă din Studioul 4.  

Va ”emana” un nou Iliescu din această nouă Revoluție în direct? Sau oamenii, fiindcă astăzi au cablu, or să schimbe rapid și postul și prostul?

*articolul reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel