Victor Socaciu, anunț despre Cenaclul Flacăra
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Victor Socaciu a declarat că la Cenaclul Flacăra, de la a cărui apariţie se împlinesc 45 de ani, s-a reuşit în cei 12 ani de activitate să se adune o arhivă de muzică şi poezie românească de o bogăţie care are valoare de patrimoniu naţional.

'Astăzi se împlinesc 45 de ani de la iniţierea Cenaclului Flacăra. Este o sărbătoare foarte frumoasă pentru mine, am fost timp de şapte ani membru al Cenaclului Flacăra, acolo m-am lansat, acolo am făcut primii mari paşi spre marea scenă românească, datorez Cenaclului Flacăra ceea ce am devenit peste timp şi, bineînţeles, poetului Adrian Păunescu.

Cenaclul Flacăra a reuşit, în cei 12 ani de activitate, să strângă o arhivă de muzică şi poezie românească de o bogăţie care are, după părerea mea, valoare de patrimoniu naţional. Spun asta pentru că mi s-a confirmat de fiecare dată, la întâlnirile mele cu românii, fie ei aici, în România, fie ei plecaţi peste hotare, peste oceane, în lumea asta largă. De câte ori ajungeam în faţa lor şi aduceam cântece ale acelei perioade, oamenii simţeau ceva cu totul şi cu totul special, de aceea înţeleg şi am înţeles şi atunci că aceste valori pe care Cenaclul Flacăra le-a lansat în acei ani au valoare de patrimoniu naţional. Cântecele acestea, deşi au 45, 40, 35 de ani, au rămas perene, au rămas adevărate evergreen-uri româneşti', a declarat, pentru AGERPRES, Victor Socaciu.

8.000 de spectatori la Târgu Mureș

Artistul susţine că deşi au trecut mulţi ani, iar muzica folk a fost tot mai puţin promovată de media românească, publicul numeros care participă la aceste spectacole revitalizate demonstrează perenitatea cântecelor lansate de Cenaclul Flacăra. 'La Târgu Mureş (vinerea trecută, n.r.) a fost o adunare pe care a primit-o cu mare bucurie, de câte ori mă întâlnesc cu colegii mei parcă retrăim acele vremuri, parcă întinerim pur şi simplu. Iar publicul care a venit acolo, la Târgu Mureş - am înţeles că au fost în jur de 8.000 de spectatori - a confirmat ceea ce am spus că, deşi generaţiile s-au schimbat, cântecele acestea sunt perene, ca valoare şi ca audienţă, a conchis Victor Socaciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel