Imagini înduioșătoare cu un urs abia ieșit din hibernare. Ce făcea. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un urs abia ieșit din hibernare a fost surprins de camerele video ale Romsilva într-o pădure din Parcul Naţional Retezat.

Ursul, probabil amorțit de atâta somn, a fost surprins cum se scărpina de un copac. 

"O  porție dublă de scărpinat pentru un simpatic Baloo a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Național Retezat.  Filmarea cu frumosul urs care se dă în spectacol a fost realizată de camerele de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva. Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi şi reconfortant pentru urşi, are un dublu rol: îi scapă de paraziţi şi îşi marchează teritoriul. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populaţii se urs din Europa, urşii trăiesc în pădurile din zona montană a lanţului carpatic", se arată într-o postare pe Facebook a Romsilva.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel