Viorica Dăncilă, despre alegerile în două tururi: "Să nu ne mai mire nimic"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA
Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA
Viorica Dăncilă a vorbit despre alegerea primarilor în două tururi.

Viorica Dăncilă a declarat, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că decizia Guvernului de a își asuma răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi, este o acțiune în interes electoral. Fostul premier a precizat că PSD va depune moțiune de cenzură în acest sens.

„După ultimele decizii luate de Guvernul Orban nu trebuie să ne mai mire nimic. Asumarea răspunderii pe buget. Cred că aceste acțiuni sunt doar în interes electoral, fără un studiu, o analiză, fără a vedea care e opinia oamenilor. Am văzut un studiu care arată că peste 50% din cei care ocupă acum funcția de primar, mă refer la alegerile din 2008 și cei care se află pe primul loc au câștigat. Eu cred că toate aceste lucruri vor să grăbească anticipatele și se acționează intens în acest sens. Eu mențin alegerile într-un singur tur, mențin această decizie, mi se pare că trebuie să respectăm votul cetățenilor", a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu".

A reamintit că Raluca Turcan a votat mai demult pentru un singur tur al alegerilor locale, iar acum s-a răzgândit

„De altfel, chiar vicepremierul Raluca Turcan a votat pentru un singur tur. A motivat atunci cu foarte multe argumente și vedem acum că s-au răzgândit, ceea ce de fapt e modul în care înțelege această guvernare să își asume anumite decizii", a explicat Dăncilă, citează Mediafax.

Fostul premier a mai spus că PSD va depune moțiune de cenzură după ce Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi.

„Deja președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat că vom depune o moțiune de cenzură și deja a vorbit cu liderul UDMR pentru a susține acest demers al PSD. În trei zile după asumare trebuie depusă moțiunea de cenzură și PSD va face acest lucru", a conchis Viorica Dăncilă.

Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Slatina, după anunțul Guvernului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, că social-democrații vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Totodată, liderul senatorilor UDMR Cseke Attila a declarat că Uniunea va susține moțiunea de cenzură anunțată de PSD pe tema asumării răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel