Viorica Dăncilă și-a schimbat numele. A vrut să-i arate lui Iohannis că nu are de ce să-i fie rușine!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Viorica Dăncilă, vot
Viorica Dăncilă, vot
Viorica Dăncilă a făcut o mișcare inteligentă după ce Klaus Iohannis a luat-o în derâdere.

Viorica Dăncilă și-a schimbat numele pe Facebook.

După ce Klaus Iohannis a râs de faptul că Viorica Dăncilă are și un nume românesc, mai precis: Vasilica, candidatul PSD la prezidențiale 2019 face o mișcare surprinzătoare. Și-a trecut pe Facebook numele întreg: Viorica Vasilica Dăncilă pentru a-i arăta lui Klaus Iohannis și altor politicieni de la PNL și USR că nu îi este rușine cu numele său, neavând evident niciun motiv în acest sens.

Războiul politicienilor a ajuns la alt nivel

Dacă până în prezent, argumentele din luptele politice aveau substanță, acum atacurile se limitează la nivelul numelui. Adică politicienii, atunci când vor să lanseze o înțepătură, evidențiază numele pe care ei îl consideră mai puțin demn. De exemplu, de nenumărate ori, liderii de dreapta au ironizat numele rivalilor săi - Vasile, Vasilica, Nicolae etc.

Primul care a dat tonul a fost Traian Băsescu. Când voia să-l atace pe Victor Ponta, își începea expunerea de motive cu "Victor Viorel Ponta". Apoi, mutându-ne în actualitate, de foarte multe ori am auzit: "Viorica Vasilica Dăncilă". Nici Liviu Dragnea nu a scăpat: "Liviu Nicolae Dragnea". Exemplele pot continua cu Mihai-Viorel Fifor. În consecință, pentru politicienii de dreapta, pare că a purta nume românesc este un lucru rău.

Se pare că ironizarea numelor românești a devenit mijloc de luptă pentru anumiți politicieni care reduc discursul la astfel de ziceri. Nu aceeași strategie a fost aplicată și de liderii PSD, deși rivalii lor din PNL și USR au nume românești. PSD-iștii nu au aplicat aceeași strategie de atac. Pe Barna îl cheamă Dan Ilie, iar pe Cîțu îl cheamă și Vasile. În orice caz, purtarea unui nume românesc nu este motiv de atac. Sau nu ar trebui să fie într-o Românie normală.

Trebuie ținut cont de faptul că extrem de mulți oameni au nume românești, iar atunci când își aud numele luat în batjocură la televizor se simt jigniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel