Virgil Mihailovici, preşedintele ASA, avertisment. Obiectul pe care şoferii nu ştiu să îl folosească, deşi îl au în maşină
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Virgil Mihailovici, preşedintele Asociaţiei pentru Siguranţa Auto, atrage atenţia asupra unui obiect pe care fiecare şofer trebuie să îl aibă în maşină, dar pe care prea puţini ştiu să îl folosească. 

Este vorba despre trusa medicală, prezentă în orice automobil. Amenda pe care rişti să o primeşti dacă la un control rutier se descoperă că nu ai trusă medicală sau că aceasta este ieşită din termenul de valabilitate este între 580 şi 725 de lei. 

"Trusa medicală din maşină nu a fost niciodată proiectată pentru a fi folosită în cazul unui accident auto. Asta e realitatea. Înainte avea foarte multe obiecte, acum are foarte puţine, dar nu ştiam nici înainte, nici acum ce să facem cu ce e acolo. Ar trebui să învăţăm asta în şcoala de şoferi, dar nu se întâmplă. Vă dau un exemplu. În regulamentul din 1966, când a apărut această trusă, circulaţia era alta, responsabilitatea era cu totul alta, iar oamenii erau mai prudenţi. Nici vitezele nu erau atât de mari şi, oricum, la numărul de accidente de pe vremea aceea, ambulanţa făcea faţă. 

Astăzi, vitezele sunt foarte mari, conţinutul trusei s-a schimbat în regulamentul din 2002, iar din 2002 până în 2009 s-a mai schimbat de câteva ori", a declarat Virgil Mihailovici pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel