Vitamina D, ARMĂ împotriva COVID-19. Noile STUDII vin să demonstreze. Îți SALVEAZĂ VIAȚA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vitamina D
Vitamina D
Vitamina D  are un rol esențial în lupta cu COVID-19. S-a spus și la începutul pandemiei și este confirmat și acum, de noi studii. 

Pacienții cu un nivel suficient de vitamina D sunt mai puțin predispuși să aibă complicații sau să moară de COVID-19, arată un nou studiu realizat în SUA, conform SkyNews. Un alt studiu a demonstrat că un nivel suficient de vitamina D reduce rata de infectare. 

Vitamina D, în proporție suficientă, este legată de un nivel scăzut de markeri inflamatori și un nivel ridicat al celulelor imune în sânge, arată studiul realizat de școala de medicină din cadrul Universității Boston. Nivelurile ridicate de limfocite au fost legate de reducerea furtunilor de citokine - eliberarea a prea multor proteine în sânge, prea repede- care este unul dintre modurile în care infecția cu coronavirus poate ucide, mai ales persoanele tinere. În cadrul studiului, au fost luate mostre de sânge de la 235 de pacienți care au ajuns în spital cu COVID-19. Pacienții au fost urmăriți clinic, inclusiv severitatea infecțiilor, dacă și-au pierdut cunoștința, dacă au avut dificultăți de respirație, până în punctul în care au devenit hipoxici, sau dacă au murit. La pacienții peste 40 de ani, aceia care au avut un nivel suficient de vitamina D au avut cu 51% risc mai mic de deces decât aceia care nu aveau un nivel suficient de vitamina D.  

Dr. Michael Holick, care a publicat recent un alt studiu, a descoperit că vitamina D poate reduce riscul de infectare cu COVID-19 cu 54%. De asemenea, vitamina D ajută împotriva altor virusuri care afectează căile respiratorii superioare. El a subliniat că există o deficiență de Vitamina D majoră la copiii și la adulții din SUA și din lume, în special în lunile de iarnă și că ”prudent ar fi ca fiecare să ia suplimente de vitamina D”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel