Vlad Voiculescu a făcut anunțul despre Euthyrox şi Siofor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că a semnat ordinele prin care  Euthyrox şi Siofor vor sosi  în cantități suficiente în țarâ.

Anunţul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate. „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!”, care a fost iniţiată de 109 deputaţi PSD.

Euthyrox este un medicament esențial în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne a adultului.

Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților cu cancer tiroidian. Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Ministerul Sănătății a emis un ordin care a stabilit un nou preț de import pentru acest medicament. Noul preț aprobat, a fost mai mare decât cel anterior. Astfel, au putut fi importate o cantitate de 400.000 de cutii de Euthyrox. 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită conține substanța activă clorhidrat de metformină și
aparține unui grup de medicamente denumite biguanide, utilizate în tratamentul diabetului zaharat.

Siofor comprimate cu eliberare prelungită este utilizat în tratamentul diabetului zaharat tip 2 (noninsulinodependent), atunci când dieta si exerciţiile fizice nu au fost suficiente pentru a controla nivelul glucozei (zahărul) din sânge. Insulina este un hormon care permite țesuturilor organismului să preia glucoza din sânge și să o folosească pentru energie sau pentru depozitare, în scopul utilizării
ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel