Vlad Voiculescu, INTERVENȚIE în ședința din București: Ar cere MENȚINEREA restricțiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății, ar fi intervenit în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, printr-o scrisoare. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar fi transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București, conform g4media.ro. El avertizează că ”măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la un noul val de infecții”. 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență este în ședință de la ora 13:00. Discută despre relaxarea măsurilor din București, după ieșirea din scenariul roșu și intrarea în scenariul galben. Dacă s-ar produce această relaxare, s-ar deschide, la capacitatea de 30%, sălile de spectacole, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroc. 

Ședința a venit în contextul unor mici contre între prefectul Traian Berbeceanu și primarul Nicușor Dan. În timp ce primul a spus că, dacă Bucureștiul rămâne sub 3 la mie, de sâmbătă se va produce relaxarea unor măsuri luate din cauza pandemiei, al doilea, în speță primarul, transmitea, joi, că ar trebui să mai așteptăm câteva zile. În acest context, la masa negocierilor vine și Vlad Voiculescu, printr-o scrisoare în care alarmează cu privire la un nou val de infecții. 

Vezi și: Deschidere restaurante București. Se ridică restricțiile? Decizie pentru Capitală, după ce a intrat în scenariul galben

Când era consilier general, la începutul lui decembrie, la doar două zile după alegerile parlamentare, Vlad Voiculescu declara public că va avea o discuție cu Nicușor Dan despre carantinarea Capitalei. Declarația sa venea și-n contextul în care se vehicula varianta că va fi decisă starea de urgență sau o carantină națională după parlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel