Vor putea românii să circule între județe de Paște? Orban, răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a spus dacă vor putea românii să se deplaseze între județe de Paște.

Moderatorul Andreea Crețulescu l-a întrebat concret pe Ludovic Orban dacă vor putea românii să circule între județe, să își viziteze familia lărgită, cu ocazia sărbătorilor pascale. Premierul a răspuns astfel:

'Sărbătoriți în mijlocul familiilor. Evitați să intrați în contact cu alți cetățeni. Bucurați-vă de această sărbătoare în sânul familiei fără a vă expune niciunui risc de infectare cu Covid - 19. Nu am luat nicio decizie care să afecteze măsurile restrictive care au fost decise prin ordonanțe militare. Ieșirea din casă este permisă cu scopurile care sunt menționate în ordonanța militară și anume oamenii se pot duce la muncă, la tratamente medicale, să se aprovizioneze cu alimente, produse de primă necesitate, medicamente.' a spus Orban.

VEZI ȘI Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Orban: E o întreagă bătălie

'De asemenea, se pot duce să își ajute rudele în situații dificile. Sunt cazurile care sunt cunoscute. Doamna Crețulescu, sărbătoarea este una spirituală, sufletească, de comuniune. Putem în acest an să o petrecem în condițiile care nu sunt impuse de noi, ci de pericolul foarte mare reprezentat de Covid - 19. Vor fi oficiate slujbe, care vor fi transmise online (...) Opinia mea clară în această privință este că putem sărbători în condițiile date.' a precizat Ludovic Orban, într-o intervenție la România TV în cadrul emisiunii moderate de Andreea Crețulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel