Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
12 iul, 21:24
Vosganian, atac la Tismăneanu: Promotor al propagandei. Beciul din Jilava vs Cartierul Primăverii
Varujan Vosganian a publicat un mesaj cu titlul: "Biografii (cu totul) paralele: Varujan Vosganian și Vladimir Tismăneanu"
Varujan Vosganian

"După război, odată cu instaurarea regimului comunist, bunicul meu, negustor de vază al Craiovei, a ajuns paznic de noapte la Liceul 'Frații Buzești', consolându-se la gândul că, dacă i s-a luat totul, măcar a scăpat de pușcărie. În casa noastră din mahalaua Tăbăcarilor din Focșani mirosea a portocale doar de Crăciun, iar banane am văzut, pentru prima oară, când eram în clasa a noua de liceu.

În același timp, tatăl lui Vladimir Tismăneanu, întors de la Moscova, ocupa poziții influente în regimul comunist, fiind unul dintre promotorii de nădejde ai propagandei oficiale. În copilăria lui Volodea, petrecută în preajma Cartierului Primăverii din București, dacă e să ne luăm după mirosul de portocale, ar fi fost Crăciun în fiecare zi (asta în ideea că, totuși, l-ar fi sărbătorit).

În anii '80, în urma publicării unor articole în gazetele studențești (ultimul pe care l-am putut publica, în octombrie 1981, s-a numit „Asociația Studenților Comuniști – putere fără glorie”), Securitatea a cerut să fiu exclus din facultate și doar faptul că eram șef de promoție a oprit Senatul Academiei de Studii Economice să îndeplinească această solicitare. Mi s-a dat, însă, interdicția de a primi repartiție dublă și, în consecință, de a le preda studenților ori de a avea acces la activitatea de cercetare, lucru care s-a întâmplat, căci am rămas, până în decembrie 1989, merceolog în industria berii", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

 

Vosganian: "Acum mă face și ticălos, pentru erezia de a nu fi, la rândul meu, promotor al propagandei oficiale"

 

"În același timp, Vladimir Tismăneanu, păstrând tradiția familiei, a devenit un promotor al propagandei oficiale, ajungând lector al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist și colaborând în scrierea unui dicționar socio-politic cu Virgil Măgureanu, pe atunci lector al Academiei 'Ștefan Gheorghiu' și mai apoi, bănuiesc că vă amintiți, director al Serviciului Român de Informații.

În timpul Revoluției Române, am fost arestat din fața scutierilor, în Piața Universității, am fost dus în sala de tortură din sediul Securității de pe strada Eforie, și apoi, cu mâinile legate, în faimosul Fort 13 al Închisorii de la Jilava.

În același timp, Vladimir Tismăneanu se afla, de ceva vreme, în America, în căutarea unei vieți mai bune. Mai târziu, la cererea lui Traian Băsescu (cine altul?), Vladimir Tismăneanu a coordonat redactarea unui Raport oficial în care îmi explica mie și altora ca mine, cât de rău am trait în comunism. Și acum mă face și ticălos, pentru erezia de a nu fi, la rândul meu, promotor al propagandei oficiale", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

 

Acest articol reprezintă o opinie.
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri