Voturile din Harghita pentru Iohannis, câștigătoare, dar neconvingătoare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Liderul PNL Harghita susține că este îngrijorător că mulţi dintre maghiari nu se simt reprezentaţi de candidaţi de altă etnie.

Sebastian Buzilă, preşedintele PNL Harghita, consideră că în localităţile cu populaţie majoritară de etnie maghiară din judeţ prezenţa la vot a fost dezamăgitoare şi este îngrijorător că mulţi dintre maghiari nu se simt reprezentaţi de nimeni altcineva decât de candidaţii de etnie maghiară.

"În Harghita, candidatul PNL a fost votat de către 70,4% din alegători, câştigând detaşat alegerile, dar dezamăgirea noastră este prezenţa scăzută la vot în judeţ. Dacă în nordul judeţului, în localităţile cu populaţie majoritară de etnie românească prezenţa la vot a fost apropiată de media pe ţară, în localităţile cu populaţie majoritară de etnie maghiară prezenţa la vot a fost dezamăgitoare. În aceste localităţi participarea la vot a fost între 14% şi 30%. Este îngrijorător faptul că o mare parte din populaţia de etnie maghiară nu se simte reprezentantă de nimeni altcineva în afară de candidaţii de etnie maghiară, chiar dacă în turul doi unul dintre candidaţi face parte tot dintr-o etnie minoritară în România", a declarat, pentru Agerpres, Sebastian Buzilă.

Potrivit numărătorii paralele a PNL, în toate localităţile din Harghita, cu o singură excepţie, Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile:

"Mulţumim tuturor votanţilor care ne-au acordat încrederea lor şi îi asigurăm că ne vom strădui să le împlinim aşteptările. Românii au votat pentru o Românie pro europeană, o Românie normală, pentru o Românie, după cum spunea preşedintele Klaus Iohannis, în care statul 'prin tot ceea ce face, prin instituţiile sale, trebuie să fie în slujba cetăţeanului, nu invers'. Mulţumesc tuturor colegilor din PNL pentru munca depusă, de asemenea le mulţumesc şi membrilor USR-PLUS pentru sprijinul acordat", a conchis liderul PNL.

Potrivit numărătorii paralele a PNL, singura localitate din Harghita unde Viorica Dăncilă a câştigat, la o diferenţă de două voturi, este comuna Atid, unde candidata PSD a fost votată de 198 de persoane, iar Klaus Iohannis a fost preferat de 196 de alegători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel