VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020, ANULARE? Corina Martin: Guvernul nu-și va permite! Industria e pregătită să aibă o reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță
VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020/  România nu mai are un Minister al Turismului, dar are un reprezentant al Turismului în Ministerul Economiei, pe Răzvan Pîrjol, numit secretar de stat. Astăzi, el a cerut timp pentru a transmite o decizie privind voucherele de vacanță. Corina Martin, președintele Federației Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, a transmis un mesaj ferm Guvernului Orban, într-o declarație pentru DCNews. 

VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020/ Noul șef al Turismului din România, numit la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat astăzi că, până la sfârșitul acestui an, românii vor avea un răspuns cu privire la situația voucherelor de vacanță. 

”Poziție fermă: nu-și va permite Guvernul anularea voucherelor de vacanță”

VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020/ Corina Martin, contactată de DCNews, ne-a declarat: ”Noi, industria, sigur că avem o poziție foarte fermă, foarte clară, a menținerii voucherelor de vacanță și, din ceea ce considerăm noi, nu-și va putea permite Guvernul anularea acestei măsuri. Vom purta discuții pentru a perfecta sistemul actual, pentru că întotdeauna pot fi aduse și îmbunătățiri, noi avem câteva puncte de vedere în acest sens, pe care, tehnic, le vom discuta cu colegul nostru, cu Răzvan Pîrjol.”

VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020/ Printre îmbunătățirile avute în vedere, Corina Martin s-a referit la acea diferențiere a valorii voucherelor de vacantă în funcție de sezon și extrasezon. 

”Impact covârșitor, industria e pregătită să aibă o reacție”

VOUCHERE DE VACANȚĂ 2020/ Corina Martin a întărit faptul că Guvernul ”nu-și va putea permite să sisteze voucherele de vacanță, adică va continua acordarea de vouchere de vacanță, pentru că s-au dovedit a fi o măsură extrem de benefică pentru industria turismului românesc. Impactul s-a văzut, a fost cuantificat, de exemplu s-au autorizat în plus 50% din numărul de unități de cazare, numărul înnoptărilor în România și nu în alte destinații, impactul este unul covârșitor și cred că industria este pregătită să aibă o reacție dacă ar exista eventuale măsuri care să oprească voucherele de vacanță. Nu cred că va fi cazul, pentru că nu cred că Guvernul are nevoie acum de o reacție împotrivă din partea industriei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel