Vremea de Crăciun, ca de Paşti. ANM, informaţii de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a spus cum va fi vremea de Crăciun, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Este foarte probabil ca această lună decembrie a anului 2020 să devine cel puțin a doua cea mai caldă lună decembrie din istoria măsurătorilor meteorologice și asta pentru că abaterea termică a lunii decembrie 2019 este pe locul 2 în topul celor mai călduroase luni decembrie, este de doar 3,1 grade față de 3 grade cât înregistrăm abatere în momentul de față.

Este foarte probabil fiind că privind la ceea ce se poate întâmpla în evoluția vremii pe parcursul următoarelor zile, respectiv temperaturi din ce în ce mai ridicate și asta pentru că circulația aerului devine ceva mai intensă, astfel încât aceste strate de inversiune termică, care a dus la persistența stratului de nori joși și apariția ceții, să se distrugă. Pentru că vom continua să rămânem sub influența unei mase de aer cald, o să ajungem să înregistrăm temperaturi încă de mâine care în partea de vest a țării să urce până la 12-13 grade, valori termice comparabile și pe parcursul zilei de joi, cu mențiunea că aceste temperaturi se vor semnala pe areale mai întinse. 

Zilele de Crăciun, respectiv, ziua de Ajun a Crăciunului, și ulterior ziua de Crăciun să vină cu temperaturi de 14-15 grade în Lunca Dunării. De un Paști mai timpuriu așa, adică nu de un Paști de 1 mai. În orașele mari nu așteptăm zăpadă. ", a explicat Gabriela Băncilă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel