Vremea noiembrie - decembrie 2019. Elena Mateescu, ANM, anunț de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în lunile noiembrie - decembrie 2019. 

Elena Mateescu, director general ANM, a spus cum va fi vremea în lunile noiembrie şi decembrie 2019 şi ce fenomene sunt aşteptate în iarna 2019-2020. Informaţiile au fost furnizate în cadrul Sesiunii Științifice Anuale a ANM, cu tema "Extreme meteorologice ale anului 2019".

"Estimările pentru următoarele patru săptămâni. Săptămâna 18-25 noiembrie, o săptămână mai caldă, observăm abateri termice semnificative, 4,5 – 5 grade în cea mai mare parte a ţării. Vestea bună e o tendinţă spre un excedent al cantităţilor de precipitaţii. Începând de miercuri şi până vineri şi chiar sâmbătă ne aşteptăm la cantităţi de precipitaţii de 20-25 l/mp în special în Carpaţii Meridionali şi zona mai deluroasă poate chiar 40-50 l/mp la nivel izolat. (...)  Săptămâna 25 noiembrie – 2 decembrie păstrează acelaşi semnal din perspectiva unor temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit.

Din păcate observăm semnalul unei tendinţe spre deficit al cantităţilor de precipitaţii şi acest semnal pare să fie elementul caracteristic până la jumătatea primei luni din iarna 2019-2020. (...) În statistica meteorologică din 1884 şi până în prezent am avut situaţii de vreme severă, excepţională şi nu excludem niciodată ca pe perioade mai scurte de timp să avem şi manifestări de vreme severă specifice anotimpului de iarnă", a explicat Elena Matescu, director ANM.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel