Vremea se răceşte în zilele următoare. Elena Mateescu, ANM: Vor fi -15, chiar şi -18 grade Celsius
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
sursa: Pexels (Foto: Domen Dolenec)
sursa: Pexels (Foto: Domen Dolenec)
Elena Mateescu, directorul ANM, avertizează că spre finalul săptămânii, România se va confrunta cu episoade de ger. 

"Până miercuri dimineaţă la ora 10:00 va fi în vigoare o informare meteorologică ce vizează precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud. Vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. De asemenea, în Bărăgan şi Dobrogea vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie care, izolat, va determina formarea poleiului. 

Pe litoral, vântul va prezenta intensificări până la 40-50 km/h. 

Dacă în prima jumătate a acestei săptămâni, minimele vor fi între -10 grade până la cel mult 1,2,3 grade Celsius şi maxime între -5 grade şi 5-6 grade Celsius, în partea a doua vom vorbi de dimineţi şi nopţi reci, pentru că valorile de temperatură vor scădea considerabil, luând ca şi consemnări la acest moment, valori în depresiuni cu -15, -18 grade Celsius şi -2, -3 grade pe litoral. În Capitală, e posibil să avem sub -10 grade Celsius", a declarat Elena Mateescu la România TV. 

"Ianuarie e cea mai rece lună a anului în ţara noastră, cu o temperatură medie la nivel naţional de -2,1 grade Celsius.", a mai spus directorul ANM.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel