10 locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte de a muri
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Turist
Turist
Vrei să descoperi cele mai frumoase locuri din întreaga lume? Am făcut un top 10 al celor Vă propunem 10 destinaţii pe care trebuie neapărat să le vizitezi până la sfârşitul vieţii. Cu siguranţă nu vei regreta.

Machu Pichu

Este un sat incaş ce a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea. Acesta este considerat o capodoperă a arhitecturii și ingineriei și, împreună cu peisajul său frumos, a devenit unul dintre principalele atracții turistice la nivel mondial. A fost declarat patrimoniu mondial în 1983 și a devenit parte din cele șapte minuni ale lumii moderne în 2007.

Veneția (Italia)



Cunoscut drept orașul canalelor, este situat la nord-estul Italiei. Este compus din 120 de insule unite prin 455 de poduri și împărțite prin 177 de canale. În prezent, orașul se confruntă cu o amenințare serioasă din cauza inundațiilor, schimbărilor climatice.

Colosseumul (Italia)



Colosseumul este un mare amfiteatru din vremea Imperiului Roman, construit în centrul orașului Roma. Datorită caracteristicilor sale arhitecturale, stării de conservare și a istoriei, Colosseumul este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale antichității clasice. A fost declarat Patrimoniu Mondial în 1980 de către UNESCO.

Turnul Eiffel (Franța)



Cu aproape 7 milioane de vizitatori în 2007, a devenit cel mai vizitat monument din lume. Are 325 de metri înălțime şi a fost cea mai înaltă clădire din lume timp de 40 de ani până în 1930, când a fost construită clădirea Chrysler din New York. Este, fără îndoială, cel mai mare simbol al Franței.

Catedrala Sagrada Familia (Spania)

La Sagrada Familia este o mare bazilică catolică din Barcelona, proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí. Construcția a început în stilul neogotic, dar, după asumarea proiectului Gaudí în 1883, a fost complet regândită. A fost declarată Patrimoniu Mondial de UNESCO, în 2007.

Piramidele din Giza (Egipt)

Necropola din Giza este un oraș antic în apropierea capitalei Cairo. A început să fie construită în timpul celei de-a doua dinastii egiptene, iar piramidele lui Cheops, Kefren și Menkaura, care sunt cea mai mare atracție turistică, au fost construite în timpul celei de-a patra dinastie. În 1979 au fost declarate Patrimoniul Mondial și în 2007 au intrat în lista celor șapte minuni ale lumii.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal este un complex de clădiri construite în secolul al XVII-lea în orașul Agra, pe malul râului Yamuna, de către un împărat musulman al dinastiei mongole, care îmbină perfect stilurile arhitecturale islamice, indiene, persane și turce. Este o destinație turistică importantă a țării, care în 1983 a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO și a fost inclusă în lista celor șapte minuni ale lumii.

Perito Moreno (Argentina)

Perito Moreno este un imens ghețar situat în Patagonia argentiniană. Are o lungime de cinci kilometri și înălțime de aproximativ șaizeci de metri. Este unul dintre cei mai impunători ghețari din lume și a fost considerat a opta minune din cauza priveliștilor spectaculoase pe care le oferă. Situat într-o zonă înconjurată de păduri și munți, se află în Parcul Național Los Glaciares.

Acropole şi Parthenon (Grecia)

Parthenonul este templul dedicat zeiței Athena Parthenos, ridicat pe acropola Atenei, capodoperă a arhitecturii grecești.  Este cea mai importantă clădire a Greciei clasice.

 

Cascada Angel ( Venezuela)

Este cea mai mare și cea mai impresionantă cascadă din lume, cu o înălțime de aproape 1000 de metri. Se găsește în sud-estul Venezuelei, America de Sud. Numele său se datorează aviatorului american Jimmy Angel, care a descoperit-o în 1937. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel