Trei mituri despre alergia la polen
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Alergia la polen este una dintre cele mai des întâlnite alergii. Datorită acestui lucru, oamenii au inventat diferite mituri. Vă prezentăm trei dintre cele mai cunoscute.

Alergia la polen dispare odată cu vârsta


De obicei, putem presupune că alergia la polen începe când ești copil și dispare treptat, pe măsură ce îmbătrânești. Jumătate dintre oameni consideră că simptomele se ameliorează ușor odată cu vârsta, iar în 20% din cazuri cre că dispar complet.

Alergia la polen poate genera primele simptome la adulții care nu au fost niciodată afectați în copilărie sau adolescență.

Simptomele alergiei la polen apar în fiecare an, când începe sezonul polenului.

Alergia la polen nu este atât de severă după ce plouă

 

Unii oamenini se roagă să plouă, în speranța că astfel polenul nu se va mai răspândi în aer. Ploaia ajută, când este ușoară sau moderată. Cu toate acestea, ploile abundente pot avea efectul opus.

Se pare că ploile abundente ridică mai mult polen în aer, mai ales dacă este mult vânt.

Alergia la polen este mai rea în timpul zilei

 

Se spune că dacă aveţi alergie la polen este să stați în casă în timpul zilei, când nivelurile de polen sunt mai mari. A rămâne în interior poate ajuta, dar, din păcate, nu este atât de simplu. Totul depinde de ce tip de polen te afectează.

Totul depinde de ușurința cu care se transmite polenul prin aer, distanța la care tinde să călătorească și momentul zilei în care o anumită specie de iarbă își eliberează polenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel