YouTube se APĂRĂ după ce a permis videoclipuri în care Trump e dat CÂȘTIGĂTOR
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
YouTube a negat idea cum că a ajutat, prin platforma sa de videoclipuri, la promovarea și răspândirea informațiilor false legate de alegerile prezidențiale americane, explicând că cele mai populare clipuri despre scrutin vin din surse „oficiale”.

Conform The Verge, compania marca Google a transmis și că a luat măsuri pentru a opri răspândirea informațiilor false. „Precum alte firme, permitem aceste videoclipuri pentru că dezbaterea rezultatelor alegerilor și a procesului de numărare este permisă pe YouTube. Aceste videoclipuri nu sunt recomandate într-un mod proeminent”, a transmis compania după ce a fost criticată de jurnalistul Bloomberg Mark Bergen, pe Twitter.

„Cele mai populare videoclipuri despre alegeri vin de la organizații media oficiale. În medie, 88% din videoclipurile din top 10 din SUA sunt din astfel de surse”, a adăugat YouTube. Compania a fost criticată în ziua ulterioară alegerilor prezidențiale din SUA pentru că a permis conținut în care se spunea cu subiect și predicat că Donald Trump a câștigat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel