Ziua alegerilor locale 2020 în București. Poliția: Vă exemplific un incident
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ziua alegerilor locale a adus un șir de incidente.

Printr-o declarație de presă, o reprezentantă a Poliției a afirmat, duminică, că „până la această oră (n.red 17:00) au fost semnalate 40 de sesizări privind posibile incidente. 10 dintre acestea nu se confirmă, iar 24 sunt în verificare.

În continuare, reprezentanta Poliției a arătat că, pe niște panouri video s-au derulat, ilegal, videoclipuri electorale. Au intervenit polițiștii de la Secția 18 București și a fost informat Biroul Electoral.

Administratorul, cel care s-ar face vinovat de rularea videoclipurilor, a fost amendat cu 1.000 de lei și obligat să stopeze rularea imaginilor.

„Acum vă exemplific  un incident din această zi. A fost un apel prin sistemul 112 în care o persoană a sesizat faptul că pe raza Sectorului 5, pe ecranele tip video rulează anumite spoturi. 

La fața locului s-au deplasat colegii din cadrul Secției 18 Poliție, au identificat administratorul direcției care gestionează aceste panouri video, a fost de asemenea informat Biroul Electoral. Persoana care administrează aceaste ecrane a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 de lei pentru încălcarea prevederii Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților locale ale administrației publice. 

De asemenea, i s-a pus în vedere să stopeze rularea acestor videoclipuri”, a declarat un reprezentant al Poliției Române, duminică, la ora 17. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel