Ziua Armatei Române, legătura uitată. Iohannis - Dăncilă, detaliu nevăzut de nimeni- video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Astăzi, 25 octombrie 2018, este Ziua Armatei Române. Prima fără Regele Mihai. 

Regele Mihai s-a născut în 25 octombrie 1921. A murit anul trecut, în decembrie. Este primul an în care nu-l mai sărbătorim alături de militarii români, în care oamenii plini de speranță nu mai spus: ”Trăiască Regele!”. Ziua rămâne însă puternic legată de numele său și de ce a însemnat pentru România. Un detaliu a trecut astăzi neobservat sau nespus de nimeni. 

”Nimeni nu a spus de ce e Ziua Armatei Române în 25 octombrie. A fost stabilită în funcție de data de naștere a Regelui Mihai. Armata își onora suveranul. În 1944, când urma eliberarea completă a teritoriului României, au așteptat o zi lângă graniță pentru a fi această eliberare exact în 25 octombrie, de ziua Regelui.” a spus Val Vîlcu. 

Un alt moment trecut neobservat a fost momentul discursurilor, cu spatele la demnitari. 

Jurnalistul a mai atras atenția asupra împrejurării ciudate în care au fost ținute discursurile: ”Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au vorbit la microfoane cu fața către soldații Regimentului de Gardă care dădeau onorul. Poziționarea a fost ciudată, pentru că nu erau cetățeni care să asculte, iar aceștia vorbeau cu spatele la audiența formată din demnitari, militari, parlamentari și cu fața către trupele care veniseră să dea onorul. Dacă trupele ar fi constituit audiența, discursurile ar fi trebuit să fie adresate militarilor, să fie mobilizatoare, să emoționeze. Au fost discursuri plate despre PIB, alocările din PIB și România furnizor de securitate, adresate mai degrabă partenerilor din NATO, diplomaților, presei de specialitate decât soldaților care bat pas de defilare. În niciun caz, nu au fost discursuri mobilizatoare pentru trupe”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel