Ziua Forțelor Terestre. Ceremonie militară la Statul Major / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ziua Forțelor Terestre. Ceremonie militară la Statul Major / Sursă foto: Captură Facebook
Ziua Forțelor Terestre. Ceremonie militară la Statul Major / Sursă foto: Captură Facebook
La sediul Statului Major al Forțelor Terestre are loc o ceremonie militară, pentru a marca Ziua Forțelor Terestre.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre ale Armatei României, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, din București, va avea loc astăzi, 23 aprilie, de la ora 9.00, o ceremonie militară dedicată acestui eveniment. Activitatea se desfășoară în format restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Data de 23 aprilie aduce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, în vremuri mai vechi sau mai noi, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranța noastră.

În calendarul creștin-ortodox, această zi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință, aleasă ca aniversare a Forțelor Terestre Române, are semnificația iubirii profunde pentru neam și țară pe care ostașul roman o poartă în sufletul său.

Tradiția de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca patron spiritual și ocrotitor al Forțelor Terestre izvorăște din însăși vitejia, puterea și credința lui, calități ce constituie un adevărat imbold pentru generațiile de tineri care apără țara sub faldurile Drapelului de luptă și reprezintă dovada de nezdruncinat a perenității existenței celor două instituții fundamentale - Biserica și Armata - care ocrotesc spiritul, liniștea și pacea poporului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel